Amsterdam introduceert 'budgettrouwen'

Gemeente Amsterdam introduceert het budgettrouwen en springt hiermee in een gat tussen het gewone huwelijk en het gratis trouwen. Stellen die goedkoop in het huwelijksbootje willen stappen, kunnen vanaf nu kiezen voor twee nieuwe manieren van trouwen: een eenvoudig huwelijk en het budgethuwelijk, zo schrijft Parool.nl.

Nieuwe manieren van trouwen
Eerder werd al bekend dat kosteloos trouwen erg in trek is. Wie zich nu aanmeldt bij de burgerlijke stand in Amsterdam, kan in de meeste stadsdelen pas terecht in november en december van dit jaar. Als alternatief biedt de gemeente nu twee nieuwe manieren van trouwen aan. Bij een eenvoudig huwelijk is het bruidspaar voor bijna 300 euro binnen een kwartier getrouwd en bij het budgethuwelijk is het binnen tien minuten beklonken voor 160 euro. Dit in tegenstelling tot een prijsvariatie tussen de 500 en 850 euro voor een normale ceremonie.

Verschil eenvoudig en budgethuwelijk
Bij beide vormen houdt de trouwambtenaar geen toespraak. Ook zijn er bij het budgethuwelijk geen gasten welkom en mogen bruidsparen alleen twee tot vier getuigen meenemen. Bij een eenvoudig huwelijk mogen er wel maximaal 20 personen aanwezig zijn en kan ook een bruidsfotograaf het huwelijk komen vastleggen. Deze ceremonie vindt bovendien in de gemeentelijke trouwzaal plaats, bij het budgethuwelijk vindt het plaats in een kleine spreekkamer. In Amsterdam werden vorig jaar 2.170 betaalde en ongeveer 1.000 gratis huwelijken gesloten.

Bron: Parool.nl
Foto: Blik en Bloos Fotografie

Geef een reactie